Over Marlou

Hoi! Mijn naam is Marlou Aarding. Getrouwd met Vilmar, moeder van 2 kinderen en woonachtig in Harderwijk. Ik ben een intuïtieve en praktische coach. Met mijn holistische visie (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, ik zie jou als geheel) en mijn talent om overzicht te creëren, kunnen we sneller tot de kern komen. Ik kijk graag naar mogelijkheden en ben een groot fan van overzicht en duidelijkheid.

Mijn verhaal
In 2004 studeerde ik af als verpleegkundige. En niet veel later als kinderverpleegkundige. En ondanks dat ik jarenlang met plezier mijn werk heb gedaan, waarin voor mij de verbinding met mensen bovenaan stond, liep ik ook vast in deze medische wereld. Symptoombestrijding en protocollen voelde vaak niet passend voor mij. Ik vond het super fascinerend om te kijken naar zowel het fysieke als het mentale, emotionele en spirituele aspect. Voor mij is dit onlosmakelijk verbonden. Dit kon ik alleen vaak niet kwijt in mijn werk… En toen werd ik ziek. Drie burnouts heb ik gehad, waarvan de eerste op mijn 19e. Ik had een scala aan klachten, en die lijst werd langzaam maar zeker steeds langer.

Tot ik in 2014 letterlijk omviel. Het werd zwart voor mijn ogen en werd met de dag zieker en zieker. Ik kon niet meer goed lopen, niet meer goed spreken en ik had ondragelijke pijn. Als moeder van twee jonge kinderen voelde ik letterlijk de grond onder me weg zakken. Alles wat ooit vanzelfsprekend was, viel weg. Veel diagnoses verder (B12 deficiëntie, jicht, Fibromyalgie, chronische vermoeidheid, PTSS, ADHD en uiteindelijk chronische ziekte van lyme) wist ik eigenlijk nog steeds niet hoe nu verder. Werken lukte ondertussen al lang niet meer en ik werd, uiteindelijk, afgekeurd.

“The purpose of pain is to move us into action. It’s not to make us suffer”.

Ondanks dat ik zelf een achtergrond heb in de medische wereld, voelde ik me juist daar enorm onbegrepen. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd en kwam niet verder. Ondertussen had ik mezelf wijs gemaakt dat het tussen mijn oren zat en ik vast heel gevoelig was. 

Ik kreeg het advies om langdurige antibiotica te gaan slikken i.v.m. de ziekte van lyme. Maar ik voelde zo sterk dat dat voor mij niet de oplossing was. Maar wat wel de oplossing was? Ik had geen idee. Ik heb toen de keuze gemaakt om zelf te gaan zoeken in de natuurlijke en “alternatieve” hoek.

Daar heb ik zoveel mogen ontdekken over het zelfhelende vermogen, trauma’s, heling, voeding, beweging, de kracht van je gedachten, spiritualiteit en zelfliefde.

Ondanks dat mij verteld werd dat ik nooit meer beter kon worden, kan ik nu gelukkig zeggen dat ik ontzettend ben opgeknapt en dat ik leef! Ik ben anders gaan eten, op zoek gegaan naar de boodschappen van mijn lichaam & ziel en ben ik diep gaan graven naar het verhaal achter de blokkades en beperkingen die ik ervaarde. 

Deze helende reis heeft me zoveel meer geleerd dan ik me ooit voor kon stellen. Deze kennis en ervaring zet ik in als coach. Ik coach mensen die na een periode van overleven, zelf weer aan het roer willen gaan staan.

Ik ben een optimistisch mens van nature, maar ik weet als geen ander hoe donker de dagen kunnen voelen. Ik weet hoe het is om doodmoe naar bed te gaan en doodmoe weer wakker te worden. Hoe het is om extreem veel pijn te hebben. Hoe het is om het grootste gevecht met jezelf te voeren, want het is vaak niet alleen de buitenwereld die hard oordeelt…

Ik weet hoe het is om niet meer te weten hoe je de dagen door kunt komen, en volledig op standje overleven te staan.

Waar ik overtuigd van ben:

Ik kan je helpen

Ik help je graag om de weg naar jezelf te vinden, te kijken wat de boodschappen zijn van jouw lijf en onderzoeken wat voor JOU werkt. Want dit pad is voor iedereen anders!

Vanuit daar help ik je verder om dit praktisch en overzichtelijk toe te passen in je leven. Zodat jij zelf weer in je kracht kan komen en weer kunt ervaren hoe het voelt om weer aan het roer te staan.

Leuke weetjes over Marlou

Ik ben een introvert, een beelddenker en een HSP-er. Ik heb veel behoefte aan alleen-tijd en laad dan het beste op. Ik kijk nooit naar het nieuws en vind winkelen verschrikkelijk.

Ik was een soort never ending duracell konijn voordat ik ziek werd. Niet te stoppen, te veel hooi op mijn vork en altijd een bezige bij. Ik heb lang mijn best gedaan om maar niet te hoeven voelen...

Ik HOU van structuur en duidelijkheid.
Het geeft me overzicht en rust.

Ik ben op mijn 22ste drie maanden lang alleen naar Guatemala gegaan. Super spannend maar zo gaaf! Deze reis is voor mij onvergetelijk geweest.

Ik ben doodsbang voor water. Ik heb er nooit een verklaring voor gehad maar de angst zit diep. Zwembad water gaat nog (alleen als ik kan staan) maar open water in de natuur vermijd ik. Het leuke is dan wel dat ik getrouwd ben met een schoonspringer, een echte waterrat.

Ik eet elke dag avocado’s. Letterlijk elke dag. I love it! Verder hou ik van eten, maar niet van koken 😉